Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ

Ψώνιζαν οι αρχαίοι απ' το Κανάκη;
Αναρωτιόμαστε πόσοι είναι σε θέση να απαντήσουνε όχι.

1.Η ιστορία της Σαλαμίνας δε δικαιώνεται με τη τοποθέτηση δύο πολεμοχαρών αγαλμάτων πάνω σε ένα πλάτωμα διότι η ιστορία είναι πρωτίστως γνώση κι όχι επετειακό προσκύνημα.
2.Η ιστορία της Σαλαμίνας δεν εξαντλείται στην ναυμαχία της. Άραγε έχεις επισκεφθεί ποτέ το Κυκλοτερές στις Κολώνες; Τη Mυκηναϊκή ακρόπολη στα Κανάκια; Το νεολιθικό οικισμό του Γκίνανι; Το σπήλαιο του Ευριπίδη;
3.Η ιστορία της Σαλαμίνας δε δικαιώνεται όταν συνδέεται με εθνικοπατριωτικές ρητορείες και την υπερασπίζονται άνθρωποι που φτάνουν στα όρια του νεοφασισμού και μάλιστα μέσω επικίνδυνων τηλεοπτικών πάνελ.
4.Η ιστορία της Σαλαμίνας δε δικαιώνεται όταν οι δήμαρχοι δεν είναι τίποτα παραπάνω από γραφειοκρατικοί εκπρόσωποι του ντόπιου πληθυσμού προς τις κεντρικές κομματικές παρατάξεις κι εσύ εξακολουθείς να τους υποστηρίζεις.
5.Η ιστορία της Σαλαμίνας δε δικαιώνεται όσο οι ναυπηγοεπισκευαστικοί καταπατητές της περιοχής της Κυνόσουρας εξακολουθούν να χρηματοδοτούν δήμαρχους διαιωνίζοντας την ασυδοσία.
6.Η ιστορία της Σαλαμίνας δε δικαιώνεται όσο ο νόμος θα υπάρχει για να διατηρούν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές κι όσο εσύ πιστεύεις πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Ότι είναι νόμιμο, τις περισσότερες φορές, είναι ασφυκτικό.
7.Η ιστορία της Σαλαμίνας δε δικαιώνεται όσο η ανάδειξη του αρχαίου πολιτισμού μετριέται σε κέρδος από τα τουριστικά εισιτήρια που επιβάλλει το ληστρικό κράτος.

Στο κάτω-κάτω καμια ιστορία δε ζητάει δικαίωση. Η ιστορία εξακολουθεί να γράφεται τώρα ενώ εσύ δηλώνεις απών.

Σχόλιαστής στο salamina-press

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

'ολοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το χάλι της Κυνοσούρας. σε λίγο που ο ντόκος θα φτάσει στα Σελήνια να δούμε τι θα μας πουν. μάλλον κινέζικα θα μιλήσουν

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger