Κυριακή 10 Μαΐου 2009

το τρίτο οδοιπορικό του βάκιλου

Ζώντας μέσα σε μια επικίνδυνη κοινωνία που προτάσσει την αποξένωση και τον κατακερματισμό, μέσα σε ένα πολιτικό σκοτεινό κουφάρι οριακών βουλευτικών σκανδάλων, και ειδικότερα σε μια Σαλαμίνα πάσχουσα, όπου σαν τον τρελό περιφέρεται με ένα ψηφοδέλτιο στο χέρι, να μας συγχωρείτε, διότι επιλέγουμε να είμαστε εντός του μέλλοντος μας. Το 3ο οδοιπορικό της ομάδας του βάκιλου ήταν μαζικότερο από ποτέ.


Ένα ατέλειωτο καραβάνι οδοιπόρων, πάνω από 75 άτομα, βρεθήκαμε με αυτόνομη και συλλογική βούληση στους πρόποδες του όρους Κόγχη, με αφετηρία την επίσκεψή μας στο χώρο του ιστορικού σπηλαίου που αποσυρόταν ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης.




Εντός μιας ανεπίσημης ιστορίας, απαλλαγμένης από πελατειακές σχέσεις, μα ταυτόχρονα τόσο πραγματικής, όσο κι η σπουδαιότητα αυτής της θέας, όμοιας με αυτήν που ατένιζε αιώνες πριν ο μισητός για την εποχή του τραγωδός.



Με τη διάθεση της αλληλοβοήθειας, καταφέραμε να διασχίσουμε ένα «τρομακτικό και δυσάρεστο» σπήλαιο, σύμφωνα με το χαρακτηρισμό του Ρωμαίου συγγραφέα Aullus Gellius, που επισκέφθηκε το χώρο τον 2ο αι. μ. Χ., καθώς και ένα κατ’ ανάγκη καταφύγιο ανταρτών στο τέλος του β’ παγκοσμίου πολέμου, το έτος 44’, όπως δήλωνε και η χαρακτηριστική επιγραφή μέσα σε έναν σχεδόν απροσπέλαστο θάλαμο.




Κι αν θέλετε να γίνουμε ακόμη πιο περιεκτικοί, το λόγο έχει ο ποιητής: «Άνθρωποι, που δεν είναι παρά σάρκες χωρίς μυαλό δε διαφέρουν από τα αγάλματα που είναι στημένα στην αγορά».

Ευριπίδου, "Ηλέκτρα" στίχος 387



13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια!!!

Αιγιαλός είπε...

Μπράβο

ΒΑΚΙΛΟΣ είπε...

"Αντοχές" να υπάρχουν σε όλους και να τα επαναλάβουμε.

SALAMINA-PRESS είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

ειστε όλοι ένα μάτσο βιόλες!πυροβολημένοι αριστεροί!σταμάτη σε έφαγε η μ...!

Ανώνυμος είπε...

παλιοκομμούνια έχετε πεθάνει και δεν σας το έχουν πει!πάρτε την αυτόνομη και συλλογική σας βούληση και άντε πνιγείται να ησυχάσουμε!μεσ στη μπαρούφα συνέχεια!

ΒΑΚΙΛΟΣ είπε...

Η ενόχληση διαφόρων προς το εγχείρημα του βάκιλου μόνο τη δικαίωση του μπορεί να επιβεβαιώσει.

Ευχαριστούμε,
και γρήγορα πίσω στις τρύπες σας.

Ανώνυμος είπε...

δικαίωση της μαλακίας που σας δέρνει ναυαγοί της βλακείας!

Ανώνυμος είπε...

''βρεθήκαμε με αυτόνομη και συλλογική βούληση'': μια βόλτα ,ένας περίπατος στο βουνό ,μια επίσκεψη στο σπήλαιο του Ευριπίδη απαιτεί αυτόνομη(!) και συλλογική(!) βούληση;και μετά μου λες ότι δεν είσαι- το λιγότερο- πυροβολημένος!!αν για να πας στο βουνό χρειάζεσαι ιδεολογική κατάρτιση και καθοδήγηση είσαι και πολύ βλάκας!!σύντροφε!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μίλησε για ιδεολογική κατάρτιση;

Τον κοινό σου νου χρησιμοποίησε και πάψε να βλέπεις φαντάσματα.

Φιλικά τώρα, ελπίζω να βγεις σύντομα, από το περιθώριο της ιστορίας.

adieu

Ανώνυμος είπε...

είσαι και πολύ μεγάλος ΜΑΛΑΚΑΣ φίλε!η αγαμία σου έχει δημιουργήσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο!δεν θέλω να βγω από το περιθώριο της ιστορίας,δεν είμαι καν μέσα στην ιστορία!εσύ που είσαι στο επίκεντρο της ιστορίας και μαζί σου όλοι οι συντρόφοι σου (18 τον αριθμό) αντέ στα γαμίδια με τις μαλακίες σας!ουστ!

Ανώνυμος είπε...

χι χι

μας την έπεσε και το βαθύ κράτος της δεξιάς.

:)

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, κάνετε τόσο ωραία δουλειά γενικά. Βάλτε κι έναν έλεγχο για τα σχόλια πριν δημοσιευτούν για να μη δίνετε την ευκαιρία σε κάθε αρρωστημένο μυαλό και κακεντρεχή άνθρωπο να σας χαλάει τη σελίδα..

η αρχειοθήκη μας

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger