Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΝΩΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

«Αν υπάρχει κάποια στιγμή που ο «Άγνωστος Στρατιώτης» βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στα πεπρωμένα του τόπου, αυτή ήταν η γερμανική Κατοχή. Είναι ίσως ελάχιστα γνωστό, όμως τα «ευζωνικά τάγματα» που ανέλαβαν το 1943-44 να συνδράμουν τον κατακτητή κατά της Αντίστασης (οι γνωστοί «γερμανοτσολιάδες») συγκροτήθηκαν από (και με μαγιά) τους τσολιάδες του εν λόγω μνημείου. Το βασικό δε Τάγμα Ασφαλείας της πρωτεύουσας δεν ήταν άλλο από το «Τάγμα Φρουράς του Αγνώστου Στρατιώτου» (Τ.Φ.Α.Σ.)!».


ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να καταργήσουμε το μνημείο του φασισμού και των ελληναράδων τώρα!όχι άλλα ψέμματα όχι άλλος εθνικισμός!είμαστε όλοι μετανάστες,πατρίδα μας η γη!

Ροβίνα είπε...

Το ότι υπήρξαν κάποιοι εύζωνοι γερμανοτσολιάδες δεν σημαίνει πως δεν υήρξαν άγνωστοι στρατιώτες "μικρα τρυφερά μυρμήγκια"... μετανάστες είμαστε όλοι αλλά να έχουμε και κάποια σημεία αναφοράς ή μήπως νομίζετε πως είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε γυμνοί από όλα;Και πατρίδα μας η γη δεν αντιλέγω αλλά αλλά ας αγαπήσουμε κι εμείς αυτή τη γη που περπατούμε και ζούμε και της 'εχουμε δώσει κι ένα όνομα.Γιατί ακόμα δεν έχουμε μάθει να μιλάμε παγκόσμια ούτε να κινούμαστε παγκόσμια έχουμε όρια έστω και βιολογικά.Κι αν κάποιους τους ενθουσιάζει το γκρέμισμα ας κοιτάξουμε και λίγο τους διπλανούς μας μήπως εκεί που κάποιοι γκρεμίζουν ρίχνουν αυτοί τα δικά του θεμέλια που καμία σχέση δεν έχουν με την αίσθηση του παγκόσμιου ανθρώπου, του κατοίκου όλης της γης.Εκτός κι αν κάνω λάθος.

η αρχειοθήκη μας

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger