Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: γενέθλια στο νοσοκομείο των φυλακών

ένας ακόμη όμηρος της κρατικής βαρβαρότητας

Τα 31 του χρόνια έκλεισε χθες ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ο τελευταίος προφυλακισμένος της εξέγερσης του Δεκέμβρη, αλλά ο πιο σημαντικός αριθμός για τη ζωή του αυτή τη στιγμή είναι το 41, καθώς την ίδια ημέρα συμπλήρωνε 41 ημέρες απεργίας πείνας, τις οποίες και "γιόρτασε" στο νοσοκομείο των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού, αφού ακόμα δεν έχει γίνει η μεταφορά του σε ένα κρατικό νοσοκομείο παρά την κάθε μέρα και πιο επιβαρυμένη υγεία του και παρά τις γνωματεύσεις των γιατρών που τον παρακολουθούν!

Μετά από 41 ημέρες απεργίας πείνας, ο 31χρονος πια Θοδωρής με κόπο ανασαίνει και μιλά, αλλά το κουράγιο του δεν τον εγκαταλείπει. Ενδεικτικά είναι τα λίγα λόγια που μπόρεσε να στείλει στην "Αυγή":

"Γιατί να σκύψεις το κεφάλι; Μήπως για να αντικρίσεις δύο πόδια που κάθε τόσο χάνουν την ισορροπία τους πάνω στον τάφο που σου έχουν σκάψει; Κράτα το ψηλά και κάποτε ο ήλιος θα ανατείλει και για εμάς."

Ο Θοδωρής πια δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ή να πάει μόνος του στην τουαλέτα, ενώ σήμερα με αγωνία αναμένεται η νέα ιατρική γνωμάτευση από τη γιατρό του. Η τελευταία γνωμάτευση πριν 9 ημέρες έκανε λόγο για απώλεια «… σχεδόν του 18% του σωματικού του βάρους με αποτέλεσμα να σημειώνονται επιπλοκές σε πολλαπλά συστήματα (καρδιαγγειακό, μυϊκό, κεντρικό νευρικό, ηλεκτρολυτικές διαταραχές), απώλεια που έθετε τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο!»

Στο μεταξύ η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο καλεί συλλογικότητες από όλες τις πόλεις της Ελλάδας να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης ορίζοντας την Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. "τη στιγμή που πανελλαδικά θα ενώσουν τη φωνή τους και τη δύναμή τους απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου."

Στην Αθήνα, το ραντεβού της 24ης Αυγούστου είναι στα Προπύλαια, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης, στις 8 μ.μ.

από την ΑΥΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βγηκε σημερα

η αρχειοθήκη μας

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger