Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Το Αρχαίο Θέατρο Ζέας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά ανοίγει φέτος πρώτη φορά για το κοινό και υποδέχεται τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «The promise», ρεσιτάλ βασισμένο στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο του που κυκλοφορεί από την ECM.

Το Τhe Promise αποτελείται από έντεκα κομψές και ατμοσφαιρικές πιανιστικές μινιατούρες, πρωτότυπες συνθέσεις του, με εξαίρεση το Τζιβάερι σε μια εξαιρετικά εμπνευσμένη διασκευή. Η ενδελεχής διατύπωση, η λεπτότητα και η ακρίβεια του ήχου διαποτίζονται από ποιητική ευαισθησία ενώ η αφαιρετική ιδιοσυγκρασία της μουσικής του Βασίλη Τσαμπρόπουλου είναι μαγική, καθώς ο ακροατής μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα και την εξέλιξη αυτής της εύθραυστης και συγχρόνως δυνατής αρμονικής ανάπτυξη. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα εμπλουτιστεί και από επιλογές από την υπόλοιπη δισκογραφία του Βασίλη Τσαμπρόπουλου.

Το Τhe Promise, είναι ο έκτος δίσκος του Βασίλη Tσαμπρόπουλου με την ECM, και, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του καλλιτέχνη, ο πιο προσωπικός του, μέχρι σήμερα. Ο πολυτάλαντος έλληνας πιανίστας και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος έχει ήδη διανύσει μια μεγάλη τροχιά στη δισκογραφία της ECM, από την μετα-Bill Evans τζαζ με τον Arild Andersen, μέχρι την εξερεύνηση της μουσικής του Gurdjieff με την Anja Lechner.

Μία μαγική βραδιά κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Πέμπτη 6 Αυγούστου στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Ζέας που ανοίγει με τρόπο ιδανικό, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, τις πόρτες του για το κοινό.

Πότε: Πέμπτη 6 Αυγούστου
Πότε: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Χαριλάου Τρικούπη 31-Πειραιάς
Ώρα έναρξης: 21:30

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

η αρχειοθήκη μας

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger