Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

σκέψεις ενός ζώου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον απογοητευμένος και θλιμμένος θα είναι ο σκυλάκος της φωτογραφίας..Δεν ξέρω τι σκέφτεται αυτός αλλά ξέρω τι σκεφτόμαστε εμείς...
Ας πούμε πρώτα μερικούς αριθμούς και μετά θα ανοίξουμε ένα διάλογο με τον σκυλάκο, πως μπορεί να φύγει από τη Σαλαμίνα, αν υπάρχει κάποιο μέρος που θα τον δεχτούν ως συγκάτοικο αυτού του πλανήτη και ποια είναι τα δικαιώματά του.
Αρχίζουμε με τους αριθμούς. 56 δισεκατομμύρια ζώα σφάζονται κάθε χρόνο για να φτάσουν στο τραπέζι μας...στο πιάτο μας.Δηλαδή περίπου 153 εκατομύρια ημερεσίως. ...Εφιαλτικοί αριθμοί...Αίμα υπερβολικά πολύ για να το αντέξει το χώμα της γης...πόνος αβάσταχτος για τον αέρα της γης...Και μετά απ' αυτό...πόσο ζωόφιλοι μπορούμε να είμαστε όλοι εμείς που πίσω από τα γιορτινά μας τραπέζια υπάρχει τόσος πόνος..Γι αυτό τώρα τελευταία τουλάχιστον εγώ έχω αρχίσει να ερωτεύομαι τα ραδίκια και κάθε τι πράσινο και τα πιάτα μου είναι κυρίως φρουτιέρες γεμάτες φρούτα...
Ας έρθουμε τώρα στο σκυλάκο.Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολη η ζωή στο νησί. Υπάρχουν πάρα πολλά αδέσποτα σκυλιά και γατιά και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνει.Επικρατεί σε πολλούς μια άγρια νοοτροπία πως αυτά τα ζώα δεν είναι παρά περιττά όντα και δεν τους ανήκει ούτε μια σπιθαμή γης, ούτε μια χούφτα νερό και τα καταδιώκουν με ό,τι μπορούν και μερικοί τα "φιλεύουν" και κεφτεδάκια με δηλητήριο, έτσι για να τους αδειάσουν τη γωνιά, γιατί έχουν την αναίδεια να έχουν και φωνή..Γαυγίζουν και μας χαλούν τον ύπνο μας. Υπάρχουν σκυλιά που τα φέρνουν στο νησί και τα εγκαταλείπουν, είναι εκείνα που κάποιοι τα θεωρούν αξεσουάρ διακοπών και μόλις τελειώνουν οι διακοπές τελειώνει και η σχέση τους με το "φίλο " τους.Δυστυχώς πολύ συχνά βλέπουμε δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών η ακόμα και μέσα στους κάδους δεμένα σε πλαστικές σακούλες ζωνατά σκυλάκια και γατάκια πεταμένα...έργο ανθρώπινων χεριών. Κάποιοι που έχουν ένα σκυλί στην αυλή τους το αφήνουν και γεννάει συνεχώς και μετά επιφυλάσσουν για τα μικρά αυτή τη μοίρα..Δε χωράει σχόλιο εδώ γι' αυτούς τους ανθρώπους..Μα θα μου πούνε .Και τι να κάνουμε. Μπορούμε να κρατήσουμε τόσα ζωάκια. Όχι, σίγουρα όχι. Είναι λοιπόν αναγκαίο σ' αυτή τη φάση να στειρώσουμε όλοι μας τα ζωάκια μας. Η στείρωση είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί ο πληθυσμός τους. Δεν είναι γιατί θέλουμε μια πόλη χωρίς ζωάκια είναι γιατί θέλουμε να είναι τόσα ώστε να μπορούν να ευημερούν.
Και μικρέ φίλε, στο σκύλο το λέω ,εν χρειάζεται να φύγεις από τη Σαλαμίνα. Όχι μόνο γιατί στην Ελλάδα είναι παντού το ίδιο...αλλά γιατί κι εδώ έχουν αρχίσει ν' αλλάζουν τα πράγματα. Μπορεί και οι δύο δήμοι του νησιού να μην έχουν κάνει τίποτα μα τίποτα αν και ο νόμος 3170/2003 ορίζει πως αυτοί έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση αυτού του θέματος...αλλά υπάρχουν αρκετοί ζωόφιλοι που γίνονται όλο και περισσότεροι, υπάρχει Η ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας, υπάρχει διάθεση από πάρα πολλούς που θέλουν να συγκατοικήσουν μαζί σου.
Η Σαλαμίνα ανήκει τόσο σε μας όσο και στα ζωάκια της.
Χρησιμα τηλέφωνα επι του θέματος.
ΖΌΕΣ 2104657639, 6949112952,2104662936,6938209651

Ανώνυμος είπε...

Λόγια ινδιάνου αρχηγού φυλής...
"Τα ζώα αυτής της γης ο λευκός πρέπει να τα μεταχειριστεί σαν αδέλφια του.Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς τα ζώα; Αν όλα τα ζώα φύγουν από τη μέση, ο άνθρωπος θα πεθάνει από μεγάλη μοναξιά, γιατί όσα συμβαίνουν στα ζώα, τα ίδια συμβαίνουν και στον άνθρωπο.."

Ανώνυμος είπε...

πολύ χρήσιμα τα λόγια σου

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά τι ομορφιές είναι αυτές.Μπράβο..Χρώματα έντονα, βαθιά και για μένα μελαγχολικά με την καλή έννοια. Γίνετε τολμηροί και στα λόγια γιατί κάπου αισθάνομαι μοναξιά..

Ανώνυμος είπε...

Καταθέστε απόψεις , εμπειρίες για το πως βιώνετε εσείς την κατάσταση των αδέσποτων στη Σαλαμίνα. Και κάντε ίσως και προτάσεις.

Ανώνυμος είπε...

kalispera !tha ithela na mathw pote tha kykloforisei to kainourgio teyxos tou bacillusmagazine ..

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι ακουσα απο τα παιδιά σε δέκα μέρες περιπου. Θα ενημερώσουν φαντάζομαι κι απο δω.

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger