Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

είμαστε όλοι μετανάστες


''.. Η διαφθορά στο παλαιό εμπορικό κέντρο της Αθήνας έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Ζήνωνος, Γερανίου, Κουμουνδούρου, Μεταξουργείο είναι συνώνυμα με τα ναρκωτικά, την πορνεία, την εγκληματικότητα. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται υπό τον ασφυκτικό κλοιό αλλοδαπών, κυρίως μάυρων και ασιατών, που επιδίδονται συστηματικά στα σάπια σπορ της πιο φρικτής και ελεεινής πραγματικότητας. Η αθλιότητα οργιάζει, αθηναίος δεν πλησιάζει εκεί, έγινε γκέτο των μαύρων και των ασιατών, πολλοί επώνυμοι διαμαρτύρονται, ο κόσμος φοβάται να πλησιάσει, ο δήμαρχος δέχεται πλήθος παραπόνων και όπως γράφτηκε στις εφημερίδες η Αστυνομία απούσα.

Στη Φανερωμένη παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος επι της Αστυνομίας. Καλά έκανε προς χάρη της Παναγίας. Και μεγάλη μας τιμή. Αλλά, εσείς τι λέτε, δεν έπρεπε να πάει ή να στείλει την Αστυνομία στο γκέτο το αθηναϊκό; Θα συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση; .. Σε λίγο καιρό η Αθήνα μας θα είναι άγνωριστη. Και μαυροκρατούμενη .. Μετά από λίγα χρόνια θα λέμε κατελήφθη η πρωτεύουσα της Ελλάδας, όχι από εθρικά στρατεύματα, αλλά από μιλιούνια παρανόμων μαύρων οικονομικών μεταναστών. Και το οξύμωρο; Όλοι οι έλληνες γκρινιάζουμε πως δε μας φτάνουνε κι απ' έξω έρχονται οι μετανάστες στον ελληνικό παράδεισο ..''

Το δείγμα αυτού του δημοσιεύματος που παραθέτω εδώ εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες σε τοπική εφημερίδα και μάλιστα σε μία από τις μακροβιότερες εφημερίδες του νησιού. Κι αναρωτιέμαι:

- Τι ρόλο επιτελεί ένα τέτοιο δηλητηριασμένο δημοσίευμα στο τοπικό Σαλαμινιακό τύπο;

- Με ποιά λογική κάποιοι θιασώτες της εθνικής επιχείρησης 'σκούπα' μιλούν εξ' ονόματος μας;

- Ποιοί είναι αυτοί που παρέχουν και αξιώματα σε αυτούς τους χειροκροτητές του μίσους;

- Τελικά, με ποιανού την ανοχή εργολάβοι του ρατσισμού και διάφοροι άλλοι νεοφασίστες αποκτούν λόγο δημόσιο ;

Φυσικά με τη δική μας. Αυτούς πρέπει να γκετοποιήσουμε λοιπόν μήπως και έτσι καταφέρουμε να βρούμε τον πάτο της ξεφτίλας μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα γκέτο τα δημιουργεί η αδιαφορία όλων μας.Τα γκέτο τα δημιουργεί η ψευδαίσθηση πως είναι μια μοίρα που ποτέ δε θα αγγίξει ΕΜΑΣ ... Υπάρχουν όμως κάποια γκέτο που ήδη μας έχουν εντάξει οι ασκούντες την εξουσία. Τα γκέτο των μικρομεσαίων, των χειραγωγημένων μέσω της τηλεόρασης ,μέσω των διαφημίσεων. τα γκέτο των ανθρώπων που νομίζουν πως επιλέγουν τις κυβερνήσεις, πως επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους.. ¨εχουν τους τρόπους οι εξουσιαστές να μας κάνουν να θεωρούμε αντιπάλους τους πιο κοντινούς μας, τους σχεδόν ομοιούς μας. να ξεχνάμε εμείς οι έλληνες τους μετανάστες μας στην Γερμανία, την Αμερική και σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας...Τι είναι οι μετανάστες; Συνάνθρωποι κηνυγημένοι , φοβισμένοι, άνθρωποι που κηνυγούν ένα όνειρο απλώς αξιοπρεπούς ζωής. Τα γκέτο δεν αντιμετωπίζονται με την αστυνομία, ο φόβος κάνει τους ανθρώπους πιο κρυφούς για κάμποσο καιρό αλλά τους γεμίζει με μεγαλύτερο μίσος σκοτεινιάζουν πιο πολύ την τρομαγμένη τους ψυχή. Ο μόνος τρόπος να μην υπάρχουν γκέτο είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής αυτών των ανθρώπων να νιώσουν κι αυτοί πως είναι συνοδοιπόροι μας πάνω σε τούτον τον πλανήτη Και αν πρέπει να μιλήσουμε για κάποιο γκέτο για μας τους πολλούς στην πραγματικότητα υπάρχει ένα τρομερό γκέτο που δεν το αντιλαμβανόμαστε σαν τέτοιο. Είναι το γκέτο των εξουσιαστών και των πλουσίων που παίζουν μαζί μας όπως αυτοί θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Mε βεβαιότητα έχεις το δίκιο.

Μέσα στα γκέτο ζούμε μα δε το έχουμε καταλάβει. Πλούσιοι, εξουσιαστές, τηλεόραση. Όλες οι λέξεις που ανέφερες, λέξεις κλειδιά και σύμβολα της ανθρώπινης αποτυχίας μας. Μιας αποτυχία που διογκώνεται από την αδυναμίας μας να αντιδράσουμε στη μίζερη και πλαστική ζωή που μας πλασάρουνε σε μια καθημερινότητα fast food.

Από τα δελτία των 8 έως τα κρατητήρια του Α.Τ. Ομονοίας δεν υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Από το παραβάν της κάλπης έως τους υπαίθριους πάγκους στην οδό Μενάνδρου ένα κλίκ διαφορά. Τίποτα σπουδαίο. Από τα έδρανα της βουλής μέχρι της νάρκες στα ματωβαμένα σύνορα του Έβρου μονάχα ένα Βοοm κι έφτασες.

Συμφωνώ πως παίζουνε μαζί μας. Και το παιχνίδι είναι τόσο καλοστημένο που είμαστε καταδικασμένοι να ηττηθούμε. Τι θα γινόταν όμως αν βγαίναμε εκτός παιχνιδιού; Εκεί θα είχε ενδιαφέρον.

Γι' αυτό και ξαναλέω πως έχεις δίκιο. Μέσα στα γκέτο ζούμε χωρίς να το έχουμε καταλάβει. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε πως και τα γκέτο είναι καταδικασμένα να εξεγερθούν. Διαφορετικά δεν υπάρχουν.

Σταμάτης

Ανώνυμος είπε...

Greece is backward in respecting the rights of its immigrants. Certainly one of the worst "crimes" Greece is committing on a large scale. It is one of the worst offenders in Europe!!!!
It just doesn't look good to be a racist in this day and age. The media has to fight racism and fight it hard.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το μυστικό αγαπητέ Σταμάτη.Να βγούμε εκτός παιχνιδιού.Και το πρώτο βήμα είναι να αντιληφτούμε το παιχνίδι, παιχνίδι αιώνων άρα ριζωμένο σε βαθιά γνωρίσματα του ανθρώπινου είδους. Μπορούμε να εξεγερθούμε και να καταλάβουμε πως τα μοντέλα εξέγερσης έχουν παλιώσει και να ξεκινήσει μια άλλου είδους εξέργεση, ένας άλλιώτικος αγώνας που κι εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα είναι αλλά σίγουρα θα είναι δυσκολώτερος αγώνας γιατί τις πρώτες μάχες πρέπει να τις δώσουμε με τον ίδιο τον εαυτό του γιατί όσο κι αν πιστέυομε πως είμαστε ελεύθεροι μια ματιά να ρίξουμε στην καθημερινότητά μας θα αρχίσουμε να αμφιβάλλουμε για την ελευθερία μας.
Βέβαια το θέμα των μεταναστών έχει και πολύ πιο απλές παραμέτρους και δεν είναι τυχαίο που οι κρατούντες επιτρέπουν ακόμα και τη λαθρομετανάστευση γιατί κάπου όλα αυτά τους εξυπηρετούν στο να ρυθμίζουν μεροκάματα κοινωνικές παροχές και μισθούς όπως αυτοί θέλουν κραδαίνοντας πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων την απειλή της απώλησης την απειλή της ανεργίας κι έτσι που έχουν οι περισσότεροι δεσμευτεί με δάνεια και κάρτες η πιθανότητα να εξεγερθούν φαντάζει όλο και πιο απίθανη.
Αλλά ελπίζουμε και σίγουρα επιμένουμε

Ανώνυμος είπε...

poia efhmerida einai ayth den mporoyme na mauoyme gia na thn katadikasoyme oli ,an den gracete to onoma tis tote iste kini sikofantes.

ΒΑΚΙΛΟΣ είπε...

To θέμα αγριεμένε μου φίλε δεν είναι το όνομα της εφημερίδας και ούτε η καταδίκη του ανθρώπου που έγραψε το εν λόγω κείμενο. Σκοπός μας δεν είναι να μπούμε σε μία στείρα αντιπαράθεση μικροπολιτικού χαρακτήρα. Μη μας αδικείς.

Αρθρογραφία με βάση εκκίνησης τον διαχωρισμό του ανθρώπου σε εθνικότητες, σε θρησκεύματα, σε φύλα κ.λπ. καθώς και την αγωνία πολλών ιστορικών να αποδείξουν την ανωτερότητα της 'φυλής' των ελλήνων μέσα από τα γραπτά τους θα βρεις πολύ πλούσια στο τοπικό τύπο. Σμαραγδένια. Δε μπορεί να έπεσες εσύ ξαφνικά από τα σύννεφα.

Εύλογα θα αναρωτηθείς γιατί επιλέξαμε να θιχτούμε με την συγκεκριμένη. Διότι δεν ήταν μόνο το κραυγαλέο του πράγματος, δεν είναι μόνο η ολοφάνερη ασυδοσία του αρθρογράφου μα το αντιμετωπίζουμε και συμβολικά ως ένα ξεκίνημα να σπάσουμε τη σιωπή.
Δεν είναι αυτή η Σαλαμίνα που θέλουμε.

Υ.Γ: Για να κατηγορήσεις κάποιον ως συκοφάντη θα πρέπει πρώτα να έχει στοχοποιήσει αρνητικά κάποιο υποκείμενο. Εδώ, το συγκεκριμένο υποκείμενο απουσιάζει.

Αν επιμένεις πάντως να μάθεις το όνομα της εφημερίδας και του αρθρογράφου για λόγους προσωπικούς, και όχι πιο υπόγειους και σκοτεινούς, μπορείς να στείλεις
ένα μέιλ στο περιοδικό μας.

Ανώνυμος είπε...

Όντως το κείμενο αυτό είναι πραγματικά κατάπτυστο και βαθύτατα ρατσιστικό. Αν για τον συγγραφέα αυτού του κειμένου το πρόβλημα της Αθήνας είναι οι εξαθλιωμένοι μετανάστες που προσπαθούν να επιβιώσουν τότε είναι πολί βαθιά γελασμένος. Η γκετοποίηση είναι ευθύνη κυρίως της πολιτείας η οποία ακολουθεί ιδιαιτέρως ρατσιστική μεταναστευτική πολιτική που υποβιβάζει και πολλές φορές σκοτώνει μετανάστες αντί να τους καθιστά πολίτες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους ντόπιους.

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger