Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ


Το κλίμα βαρύ, η απουσία του νερού έκδηλη ταλανίζει τα πλήθη ενώ η γραμμή του ορίζοντα που είναι μωβ αναζητά ικανοποίηση. Αντίθετες εικόνες απέναντι από καθρέφτες κακούς καθώς αυτοπροβαλλόμενοι σωτήρες προσδιορίζουν τη συνέχεια. Η απόφαση εύκολη και η ζέστη που πνίγει την ανάσα τολμά να ξεστομίσει τις δώδεκα βροχές του Σεπτέμβρη. Είναι ώρα· ξεκινάμε καθυστερημένοι όσο δεν παίρνει. Το βήμα γοργό, ρυθμικό, η δημοκρατία, η κοινωνία, το καραβάκι, η ουτοπία των εκλογών, η αλλαγή της απόφασης, η κουρτίνα της κάλπης, προσοχή! αυτή δεν είναι μια ανατολή, είναι η πανσέληνος που φανερώθηκε από την ανατολή στις 7 το απόγευμα της 4ης Οκτώβρη και καθρεφτίστηκε στα νερά του λιμανιού φωτεινή όσο ποτέ. Η νύχτα ήρθε γρήγορα, ήταν μικρή, εύκολη κι αυτή. Το νέο ξημέρωμα , οι ίδιες σημαίες, τα ίδια καράβια, το ξύπνημα δύσκολο το ταξίδι μικρό και η διαδρομή ήσυχη, άπνοια. Άστοχες μέρες, ξεκάθαρα λόγια, ξεθωριασμένα πανιά πάνω σε βάρκες δεμένες στα λιμάνια.


1 σχόλιο:

astarti είπε...

Συγκινηθηκα!!! Ολη η θλιψη του Οκτωβρη, η δυσκολη Κυριακη των εκλογων και κυριως αυτο το τεραστιο φεγγαρι που μας κοιταζε χαμογελωντας στραβα, Κουραγιο, παεμε για αλλα!

η αρχειοθήκη μας

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger