Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος

Κοίτα κάτι λεβέντη μου, εγώ μαζί σου είμαι. Σε καταλαβαίνω, κατανοώ την αγωνία σου. Και αγανακτώ, μη νομίζεις –αγανακτώ μ΄αυτά που βλέπω στις ειδήσεις, να σπάνε το Κολωνάκι, αυτή τη συνοικία-κόσμημα της πόλης! Με τα καφέ του που έχουν βγάλει καρέκλες μέχρι την άσφαλτο, με τα πεζοδρόμιά του τα τεράστια (αν είσαι μυρμήγκι), με τα μαγαζιά του τα καλόγουστα που πουλάνε τα ρούχα τρεις φορές πάνω από όσο κοστίζουν στο Παρίσι, το Λονδίνο ή το Μιλάνο. Με τα Χάμερ του που παρκάρουν παντού και δεν μπορεί να περάσει η σκουπιδιάρα.
Είναι το Κολωνάκι μας, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Μέχρι χτες δεν τολμούσαμε να περάσουμε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την πλατεία του, επειδή φοβόμασταν μην κοστολογήσουν το μπανιστήρι στις βιτρίνες και μας πάρουν μέχρι σώβρακο ον δε μουβ, που λένε κι οι θαμώνες του Ντα Κάπο. Όμως τώρα, όλα άλλαξαν. Τώρα είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε το Κολωνάκι! Το δικό μας Κολωνάκι, το στολίδι μας. Να το υπερασπιστούμε μπας και νιώσουμε οτι μας αφορά –γιατί αν περιμένουμε να γίνουμε θαμώνες... χέστα Χαράλαμπε! Κόψανε και τα καταναλωτικά οι τράπεζες....
Και να υπερασπιστούμε τα βιβλιοπωλεία μας, αυτούς τους ναούς της γνώσης –εντάξει; Τον Ιανό που έχουν γεμίσει οι τοίχοι της Αθήνας με καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες επιπέδου «ρωμαϊκής γαλέρας» που επικρατούν εκεί μέσα. Τον Κάουφμαν, γνωστό στριπτιζάδικο στα ξενόγλωσσα βιβλία παλαιόθεν. Και την Εστία –ναι; Που την πας την Εστία; Που να την πας, με τιμές λιανικής μισή φορά πάνω από αυτές που κυκλοφορούν στα υπόλοιπα κεντρικά βιβλιοπωλεία (για τις δικές της εκδόσεις μιλάω τώρα) που να την πας; Άστη εκεί που είναι, μη σε χρεώσει και με μεταφορικά από πάνω.

Σε καταλαβαίνω λοιπόν λεβέντη μου, δε φταίει που τα κάνατε σκατά κι ο κόσμος δεν έχει δεύτερο βρακί να φορέσει –αυτός ο κόσμος που τον αρμέγετε, οι μισθοσυντήρητοι -όχι οι άλλοι, οι δικοί σου. Δε φταίει που φροντίσατε με τους νόμους σας να χρεωθούν όλοι μιάμιση φορά πάνω από τα εισοδήματά τους και τώρα δεν έχουν να ζήσουν. Τα κωλόπαιδα φταίνε που σπάσανε το Κολωνάκι –δίκιο έχεις.

.

2 σχόλια:

The Motorcycle boy είπε...

Είσαι κουκουλοφόρος ρε; Σα δε ντρέπεσαι! Χαχαχα

ΒΑΚΙΛΟΣ είπε...

ιδού:
http://www.youtube.com/watch?v=xjhx2UG8w_g&feature=related

τα σπάει κανονικά.

η αρχειοθήκη μας

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger