Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

γράμματα


ΠΡΟΣΟΧΗ

Εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη στο blog μας υπό τη μορφή: ¨Γράμματα από αγανακτισμένους αναγνώστες μας.¨ Πιστεύουμε στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες του bloggin όπως επίσης και στην απελευθερωτική δύναμη της εκτόνωσης μέσω της γραφής. Τα κείμενα θα δημοσιεύονται όπως τα παραλαμβάνουμε από το mail μας ώστε να μην αλλοιώνεται η ποιητική ευστροφία του συγγραφέα (βλ. παρακάτω).

ευχαριστώ
ο ψυχολόγος του βάκιλου

Ακολουθεί το κείμενο:

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΛΑΒΟΔΟΥΛΟΥ ΚΚΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ; ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΝΤΩΣ ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΟΒΙΕΤΟΦΙΛΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ; Ή ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ; ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ;
Ή ΑΠΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΩΝΕΨΕΤΕ; ΤΟΤΕ ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ.

ΦΙΛΙΚΑ
ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΝΤΑΜΑΡΙ - ΜΠΑΤΣΙ


Πώς μπορείτε να προκαλέσετε μια φυσική καταστροφή έχοντας όλους με το μέρος σας;


Μερικοί επιχειρηματίες ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι του λαϊκισμού, πώς δηλαδή να δείχνουν φιλολαϊκοί. Χειραγωγώντας τη μάζα, την πειθαρχούν κλείνοντάς της το στόμα. Η συνταγή απλή, παλιά και πετυχημένη: "Λίγα λεφτουδάκια ρίξ' τους κι όλα οκ". Έτσι, τελευταία στο νησί μας η συνταγή αυτή έχει αρχίσει να πετυχαίνει. Ενισχύοντας αρχικά τοπική αθλητική ομάδα, χρηματοδοτώντας ύστερα το συσσίτιο φτωχών και απόρων κεντρικής εκκλησίας του νησιού, καταθέτοντας "δημόσια, πρόταση στη Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση του 7% των μετοχών της εταιρείας, πέρα από την προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία, απόδοση στο Δήμο Σαλαμίνας του 5%, επί των πωλήσεων των προϊόντων" (βλ. εφ. Παλμός, αρ. φυλ. 015, Δεκ. '08 - Ιαν. '09, σελίδα 4), πετυχαίνεται η αλλαγή του κλίματος. Πραγματοποιείται η μετάλλαξη σε φίλαθλο, φιλόθρησκο, συμπαθή. Αλώνοντας το ήδη επιβαρυμένο σαλαμινιακό τοπίο, ανοίγοντας μια βαθιά πληγή στο σώμα του, η οποία ποιός ξέρει αν θα επουλωθεί ποτέ, αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία ενός νησιού που για δεκαετίες βάλλεται από περιβαλλοντικά προβλήματα, λόγω της γειτνίασης με το "κλεινόν άστυ", χρειαζόταν ο θύτης να μετριάσει την αντίδραση του κόσμου δείχνοντας καλοπροαίρετη διάθεση και σκορπώντας αφειδώς αργύρια.

Η αντίδραση που προκλήθηκε σε συνάντηση στο Flamingo ήταν όντως δυναμική αλλά μέχρι εκεί, αφού παρόλες τις αγαθές προθέσεις της Επιτροπής Αγώνα, για πολλούς οι ομιλίες στην πλειοψηφία τους αποτέλεσαν ένα άψογο δείγμα υποκριτικής και ψηφοθηρικής τέχνης.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ. ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΝΤΑΜΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Παναγιώτης από βάκιλο

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

o χρόνος κυλάει υπέρ των ισχυρών


Δευτέρα, 8 του Ιούλη, 2008. Έκρηξη στα αμπάρια του 'Friendship Gas'. Επικρατεί παγωμάρα. Κάτι ακούγεται για τραυματίες. Το Πέραμα ανάστατο. Η ώρα περνάει, σκοτεινιάζει κι οι νεκροί βγαίνουν σε κιβώτια. Συνολικά οχτώ. Μια λέξη: ΟΡΓΗ
.


Τετάρτη, 11 του Φλεβάρη, 2009. Βγαίνει το πόρισμα των ευθυνών. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι ορίζονται από το νόμο οι νεκροί εργάτες. Αυτοί οι υπαίτιοι της τραγωδίας. Θάνατο στο θάνατο λοιπόν. Θύτης και θύμα, τα ίδια πρόσωπα. Η δικαιοσύνη γυμνή. Άλλωστε μεσολάβησαν 7 μήνες από τότε. Κι ο χρόνος κυλάει πάντα υπέρ των ισχυρών.


Υ.Γ: Κι έτσι χτίζονται οι Δεκέμβρηδες εντός του μέλλοντός μας. Καλώς να 'ρθουν.


Σταμάτης από περιοδικό 'βάκιλος'

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

το σημάδι της ήττας

ΙΔΟΥ


νταμάρι 'τούρλα' / ακρωτήριο σεληνίων


Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger