Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

TO ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

Το “Ρίγκο”, (Θεός ‘σχωρέστον) όλοι τον είχανε κοροϊδέψει στη Κούλουρη, και όλοι έχουνε να πούνε μια “φάση” μ’ αυτόν. Το “Ρίγκο” είχε βγει νομίζω από την εμμονή του να κάνει ότι πυροβολεί, να κάνει κάπως το καουμπόϊ.. Τα ΄χε και λίγο χαμένα ..

Ήταν από κείνα τα βράδια που μας έβρισκε το ξημέρωμα έξω από το Δύο+2. Έβγαινες από το μπαράκι και το πρώτο φως της μέρας με το καθαρό αέρα σε “πειράζανε” στα μάτια ρε παιδί μου… Και μετά ήταν λίγο σαν ραντεβού.. Έρχονταν κι άλλοι, από άλλα μπαράκια και καθόμασταν στις καρέκλες. Σκίζαμε και κάνα σάντουιτς και μετά τη κάναμε .. Κίνηση στο δρόμο, τίποτα. Αν πήγαινε κανένας για δουλειά με παπάκι σιγά σιγά.
Όπως καθόμασταν λοιπόν στις καρέκλες έξω, σκάει με γκάζια ένα μπλε Mitsubishi Lancer με κάτι πιτσιρικάδες μέσα.Βγαίνουν οι τρεις έξω, και μένει ο οδηγός μέσα.
-”‘ ‘Άντε ρε, ξεκίνα” λέει ο ένας του οδηγού.
Ο οδηγός κοιτάει τους άλλους. -”Σίγουρα ρε?”
“Ναι ρε, δώστα!”
Μαρσάρει ο οδηγός, και ξεκινάει κάτι “καθιστά” σπιναρίσματα .. Φέρνει το αμάξι επιτόπια στροφή με το χειρόφρενο, μία,δύο, τρεις μπορεί και τέσσερις και πέντε φορές.
Όταν επιτέλους σταμάτησε το αμάξι να φέρνει βόλτες γύρω από τον εαυτό του, οι πιτσιρικάδες βάζουν τις φωνές “Αααααα” και τρέχουν στο πορτμπαγκάζ . Το ανοίγουν, και τι να δούμε? Μέσα στο πορτμπαγκάζ κουλουριασμένος ο Ρίγκο!
“Έλα, βγες” του λένε. Σηκώνει το κεφάλι, κοιτάει γρήγορα δεξιά αριστερά και κατεβαίνει. Όπως πάει να περπατήσει όμως, κάνει 2-3 βήματα, πέφτει κάτω. Είχε ζαλιστεί από τα σπιναρίσματα.. Κάνει δυο βήματα και πάει στις καρέκλες. Πέφτει ανάσκελα.
-”Έλα, πάρε” του λένε και του δίνουν ένα χιλιάρικo.

ΑΠΟ ΕΔΩ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger