Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Σκαρίμπας


'Κουλουριώτικη τράτα'
- Ένα διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα.
Διαβάστε το δωρεάν από την σελίδα του μικρού απόπλου.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

είμαστε όλοι μετανάστες


''.. Η διαφθορά στο παλαιό εμπορικό κέντρο της Αθήνας έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Ζήνωνος, Γερανίου, Κουμουνδούρου, Μεταξουργείο είναι συνώνυμα με τα ναρκωτικά, την πορνεία, την εγκληματικότητα. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται υπό τον ασφυκτικό κλοιό αλλοδαπών, κυρίως μάυρων και ασιατών, που επιδίδονται συστηματικά στα σάπια σπορ της πιο φρικτής και ελεεινής πραγματικότητας. Η αθλιότητα οργιάζει, αθηναίος δεν πλησιάζει εκεί, έγινε γκέτο των μαύρων και των ασιατών, πολλοί επώνυμοι διαμαρτύρονται, ο κόσμος φοβάται να πλησιάσει, ο δήμαρχος δέχεται πλήθος παραπόνων και όπως γράφτηκε στις εφημερίδες η Αστυνομία απούσα.

Στη Φανερωμένη παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος επι της Αστυνομίας. Καλά έκανε προς χάρη της Παναγίας. Και μεγάλη μας τιμή. Αλλά, εσείς τι λέτε, δεν έπρεπε να πάει ή να στείλει την Αστυνομία στο γκέτο το αθηναϊκό; Θα συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση; .. Σε λίγο καιρό η Αθήνα μας θα είναι άγνωριστη. Και μαυροκρατούμενη .. Μετά από λίγα χρόνια θα λέμε κατελήφθη η πρωτεύουσα της Ελλάδας, όχι από εθρικά στρατεύματα, αλλά από μιλιούνια παρανόμων μαύρων οικονομικών μεταναστών. Και το οξύμωρο; Όλοι οι έλληνες γκρινιάζουμε πως δε μας φτάνουνε κι απ' έξω έρχονται οι μετανάστες στον ελληνικό παράδεισο ..''

Το δείγμα αυτού του δημοσιεύματος που παραθέτω εδώ εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες σε τοπική εφημερίδα και μάλιστα σε μία από τις μακροβιότερες εφημερίδες του νησιού. Κι αναρωτιέμαι:

- Τι ρόλο επιτελεί ένα τέτοιο δηλητηριασμένο δημοσίευμα στο τοπικό Σαλαμινιακό τύπο;

- Με ποιά λογική κάποιοι θιασώτες της εθνικής επιχείρησης 'σκούπα' μιλούν εξ' ονόματος μας;

- Ποιοί είναι αυτοί που παρέχουν και αξιώματα σε αυτούς τους χειροκροτητές του μίσους;

- Τελικά, με ποιανού την ανοχή εργολάβοι του ρατσισμού και διάφοροι άλλοι νεοφασίστες αποκτούν λόγο δημόσιο ;

Φυσικά με τη δική μας. Αυτούς πρέπει να γκετοποιήσουμε λοιπόν μήπως και έτσι καταφέρουμε να βρούμε τον πάτο της ξεφτίλας μας.

Χωρίς παρεξήγηση..

1.Κάθε ανάρτηση του blog εκφράζει μονάχα τον αρθρογράφο της_
2.Κάθε ιστορική αναφορά που παρατίθεται στο blog εχθρεύεται τις διαδρομές του πατριωτικού σπαραγμόύ ή της υπερηφάνειας._

.
Powered By Blogger